Mięso
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(8)
Forma i typ
Książki
(8)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(6)
dostępne
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Czytelnia
(6)
Filia nr 1
(1)
Autor
Poszepczyński, Władysław
(2)
Keogh, Michelle
(1)
Kiewnarska Elżbieta (1871-1944)
(1)
Kleszcz, Ewa
(1)
Kowalski, Jacek (1964- )
(1)
Pustelnik, Anastazja
(1)
Stefaniakowa, Anna (1917- )
(1)
Tillman, Karielyn
(1)
Vargová Zuzana
(1)
Ďurík Jozef
(1)
Łysakowski, Piotr
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(3)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(8)
Temat
Kobieta
(1304)
Literatura polska
(1037)
Przyjaźń
(707)
Rodzina
(672)
Tajemnica
(646)
Mięso
(-)
Miłość
(635)
Zwierzęta
(526)
Śledztwo i dochodzenie
(498)
Relacje międzyludzkie
(483)
Pisarze polscy
(449)
Zabójstwo
(435)
Język polski
(430)
II wojna światowa (1939-1945)
(426)
Poezja polska
(395)
Powieść polska
(389)
Życie codzienne
(317)
Sztuka
(312)
Rodzeństwo
(311)
Filozofia
(310)
Dzieci
(309)
Literatura
(304)
Magia
(298)
Powieść amerykańska
(288)
Policjanci
(285)
Historia
(282)
Uczucia
(265)
Małżeństwo
(264)
Dramat polski
(256)
literatura regionalna
(250)
Relacja romantyczna
(245)
Wojsko
(240)
Polacy za granicą
(233)
Uczniowie
(232)
Władcy
(232)
Kultura
(231)
Sekrety rodzinne
(231)
Nastolatki
(230)
Żydzi
(226)
Trudne sytuacje życiowe
(223)
Dziewczęta
(209)
Wybory życiowe
(207)
Politycy
(201)
Ludzie a zwierzęta
(193)
Turystyka
(192)
Boże Narodzenie
(190)
Powieść angielska
(189)
Arystokracja
(185)
Psy
(180)
Osoby zaginione
(179)
Polityka
(178)
Podróże
(170)
Dziennikarze
(169)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(162)
Dziecko
(158)
Duchowieństwo katolickie
(147)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(140)
Przestępczość zorganizowana
(137)
Polityka międzynarodowa
(136)
Uprowadzenie
(136)
Matki i córki
(134)
Wakacje
(133)
Walka dobra ze złem
(133)
Walka
(132)
Zakochanie
(132)
Zarządzanie
(131)
Zemsta
(130)
Publicystyka polska
(128)
Psychologia
(126)
Wojna 1939-1945 r.
(124)
Władza
(124)
Opowiadanie polskie
(123)
Lekarze
(122)
Przyroda
(122)
Spisek
(122)
Koty
(119)
Wychowanie w rodzinie
(119)
Poszukiwania zaginionych
(118)
Przedsiębiorstwo
(117)
Słowacki, Juliusz (1809-1849)
(117)
Wojna
(117)
Górale
(115)
Pamiętniki polskie
(114)
Aktorzy polscy
(113)
Nauka
(112)
Dziadkowie i wnuki
(111)
Szpiegostwo
(110)
Teatr polski
(109)
Las
(107)
Rośliny
(105)
Leczenie
(104)
Prywatni detektywi
(104)
Etyka
(103)
Krainy i światy fikcyjne
(102)
Obyczaje i zwyczaje
(102)
Malarze polscy
(101)
Wychowanie
(101)
Seryjni zabójcy
(100)
Terroryzm
(100)
Czarownice i czarownicy
(98)
Ojcowie i córki
(98)
Gatunek
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Reprint
(1)
8 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat: zalet domowego suszenia żywności ; mechanizmu działania dehydratora ; wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych ; zasad bezpieczeństwa żywnościowego ; metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów ; produktów najlepiej nadających się do suszenia ; czynników wpływających na czas suszenia żywności ; sposobów przygotowywania żywności do suszenia ; przechowywania wysuszonych produktów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 641.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na podstawie wydania z 1928 roku ze zbiorów Biblioteki Narodowej w Warszawie.
Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa. 40 staropolskich przepisów na różne sposoby przygotowywania wędlin i wszelakich mięs. Są tu porady, jak zrobić domowej roboty szynki, kiełbasy, salcesony, balerony, kiszki pasztetowe, a także wędzone kaczki, gęsinę i oczywiście smalec i serdelki. Wszystkie przepisy opisane prosto i przystępnie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: mięsa, zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki. Zawiera także poezje nt. kulinariów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Domowe przetwory z mięsa / Władysław Poszepczyński. - Wyd. 3 uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1989. - 111, [1] s. : rys. ; 15 x 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 637 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej