Chemicy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Czytelnia
(2)
Autor
Barone, Caterina
(1)
Błaszczak, Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso, Gabriella
(1)
Caruso, Giorgia
(1)
Cygański Andrzej (1927-2012)
(1)
Delia, Antonino Santi (1945- )
(1)
Laganà, Pasqualina
(1)
Mazzù, Francesco
(1)
Melcarne, Lucia
(1)
Parisi, Salvatore (1970- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dzieci
(3529)
6-8 lat
(1802)
0-5 lat
(1309)
9-13 lat
(1213)
Młodzież
(785)
Chemicy
(2)
14-17 lat
(537)
Szkoły wyższe
(254)
Szkoły podstawowe
(71)
Rodzice
(65)
Studenci
(61)
Lekarze
(54)
Dorośli
(49)
Szkoły średnie
(49)
Menedżerowie
(38)
Prawnicy
(37)
Szkoły ponadgimnazjalne
(36)
Nauczyciele
(32)
Przedsiębiorcy
(23)
Pracownicy naukowi
(16)
18+
(15)
Logopedzi
(15)
Ekonomiści
(14)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(14)
Urzędnicy
(14)
Psycholodzy
(13)
Bibliotekarze
(12)
Księgowi
(12)
Pedagodzy
(11)
Fizjoterapeuci
(10)
Gimnazja
(10)
Nauczanie początkowe
(9)
Nauczyciele nauczania początkowego
(9)
Pracodawcy
(9)
Ratownicy medyczni
(9)
Doradcy podatkowi
(8)
Nauczyciele przedszkoli
(8)
Pielęgniarki
(8)
Pracownicy samorządowi
(8)
Klasa 2.
(7)
Psychoterapeuci
(7)
Aplikanci
(6)
Klasa 1.
(5)
Lekarze rodzinni
(5)
Nauczyciele akademiccy
(5)
Radcy prawni
(5)
Weterynarze
(5)
Adwokaci
(4)
Biegli rewidenci
(4)
Doktoranci
(4)
Farmaceuci
(4)
Grupa wiekowa
(4)
Inżynierowie budownictwa
(4)
Klasa 4.
(4)
Kobieta
(4)
Kosmetolodzy
(4)
Onkolodzy
(4)
Politycy
(4)
Przedszkola
(4)
Radiolodzy
(4)
Szkoły ponadpodstawowe
(4)
Sędziowie
(4)
Terapeuci zajęciowi
(4)
5-8 lat
(3)
Analitycy ekonomiczni
(3)
Dyrektorzy szkół
(3)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(3)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(3)
Interniści
(3)
Inwestorzy indywidualni
(3)
Inżynierowie
(3)
Klasa 3.
(3)
Klasa 6.
(3)
Klasa 7.
(3)
Neurolodzy
(3)
Ortopedzi
(3)
Pediatrzy
(3)
Położne
(3)
Psychiatrzy
(3)
Specjaliści ds. kadr
(3)
Sportowcy
(3)
Uczniowie
(3)
Wychowawcy małych dzieci
(3)
9-10 lat
(2)
Administracja samorządowa
(2)
Administratorzy bezpieczeństwa informacji
(2)
Architekci krajobrazu
(2)
Asystenci rodzin
(2)
Chirurdzy
(2)
Chorzy
(2)
Chorzy na zaburzenia afektywne dwubiegunowe
(2)
Chłopcy
(2)
Dermatolodzy
(2)
Diabetolodzy
(2)
Doradcy finansowi
(2)
Energetycy
(2)
Grupa wiekowa Dzieci
(2)
Historycy
(2)
Hotelarze
(2)
Inżynierowie środowiska
(2)
Temat
Biofilmy
(1)
Chemiczna analiza ilościowa
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Chemiczne metody analizy ilościowej / Andrzej Cygański. - Wydanie 7., 1 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, copyright 2017. - 590 stron : ilustracje ; 24 cm.
W książce omówiono zagadnienia ogólnoanalityczne dotyczące metod chemicznych i instrumentalnych, teorię i praktykę analizy wagowej i miareczkowej oraz metody zagęszczania i rozdzielania, w tym ekstrakcję i wymianę jonową. W każdym rozdziale zamieszczono podstawy teoretyczne metody, opisy wykonania najczęściej stosowanych ćwiczeń laboratoryjnych, ćwiczenia rachunkowe przeznaczone do samodzielnego rozwiązywania oraz pytania kontrolne. Na końcu książki podano wyniki ćwiczeń rachunkowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 543.062 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 579.67 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej